Kalenderåret 2019 skickades 14,5 miljoner julkort

Statistiken som presenteras i Postnords pressmeddelande avslöjar inte mer precist hur korten fördelades per månad. Rimligtvis skickades majoriteten av alla julkort i oktober, november och december varav högtrycket var under december månad. Tänkbart är också att en hel del julkort skickades under januari och februari om folk varit på semester under julen och skickat julkorten när de kommit hem istället.

Märk väl att Postnords pressmeddelande endast anger att 14,5 miljoner julkort skickades och inte såldes. Det är säkert hundratusentals julkort som folk köpt tidigare år och passade på att skicka inför julen 2019. Julkort är på nedgång och för att illustrera det kan man titta på 2018 års siffror. Då skickades 16,5 miljoner julkort vilket innebär att en minskning på 2,0 miljoner julkort inträffade till 2019. Vill du bryta nedgången borde du få veta att här kan du beställa julkort online och skicka julkort inför julen 2020.

Är julkortsminskningen önskvärd?

Svaret är både ja och nej. För miljön är det naturligtvis bättre att skicka julkort digitalt via exempelvis Postnords tjänst. Då behöver inget papper tryckas ut eller frimärken tillverkas för just det ändamålet. Däremot är det mindre bra för brevbärare som får mindre jobb att sköta. Portopriset är idag rekordhögt som en konsekvens av att antalet brev som skickas är rekordlågt. Leveranser av paket fortsätter dock att öka men Postnord är i stark konkurrens med DHL, Schenker, UPS, Svensk Hemleverans med flera aktörer.

Därför vill självfallet Postnord att vi fortsätter skicka brev och julkort. En annan fördel med julkort är att det blir mer personligt i och med att folk oftast skriver sina hälsningar för hand. Fortsätter minskningen i samma takt som mellan 2018-19 så slutar julkorten helt att skickas år 2028 enligt beräkningen att julkortsutskick minskar med 2,0 miljoner per år.

Varför skriver man kort under julen?

Julkort är en lång sedvana som samtliga nu levande generationer känner till. Anledningen till att man gör det är främst för att man vill önska en god jul och oftast även ett gott nytt år. Nyårskort är inte lika vanliga utan då högtiderna är nära varandra passar man på att önska allt gott samtidigt. Det kan också vara för att man vet att någon har det svårt och därför vill trösta eller uppmuntra personen med ett julkort.

Julklappstips - Skicka med ett värdebevis på köpta aktier när du skickar ett julkort. En miljövänlig & ekonomsik julklapp.

Varför minskar skickande av julkort?

Det finns en del teorier som är värda att uppmärksamma.

Det kostar pengar. Själva kostnaden för julkortet och portot är normalt sett inget som avskräcker lönetagare, men eftersom folk postar allt mindre så blir det bara onödigt att åka fram och tillbaka till en brevlåda, speciellt om man bor på landet långtifrån en sådan.

Folk vill värna om miljön. I det digitala samhället minskar behovet av att kommunicera med papper och penna.

Det ses som onödigt. Unga vuxna ser kanske inte poängen med att önska god jul då de tror att mottagaren ändå kommer att ha en sådan.

Folk skriver inte för hand längre. Att skriva för hand är nästan passé idag då man kan skriva upp allt på sin mobil eller dator. Att då göra ett avbräck från sitt skrivande på ett tangentbord kan kännas onaturligt.

27 May 2020

/till-kampanjen.png

Fjärrutlösare till mobilen 😍

En trådlös fjärrkontroll som gör det enklare att ta bilder med din smartphone. Kompatibel med både iOS och Android, ansluter den via Bluetooth och har en räckvidd på upp till 10 meter.

39 kr hos Coolstuff.se

/fjarrutlosare-till-mobilen.jpg

Smart vitlökspress

Äntligen har det kommit en genomtänkt och smart vitlökspress som underlättar för oss kockar i köket! Du slipper nu skala vitlöken, bara lägg i och presse ut. Efter detta har du ett smart verktyg på vitlökspressen som gör rengöringen till ett nöje! Detta är en utav mina favoriter bland de julklappar för 2023.

Finns hos Smartasaker.se

/vitlokspress-julklapp.jpg

Den smarta popcornskålen

Vem gillar inte popcorn? Därför sätter vi denna som årets julklapp 2019! Blir precis som kastrullpopcorn, fast i micron. Perfekt att köpa och sedan bestämma vem som ska få den. Spelar ingen roll ifall du ger den till din flickvän mamma eller pappa.

Kolla in den smarta Popcornskålen!

/popcornskalen.jpg

Potato Twister

Rolig julklapp till mamma eller pappa. Gör midagen lite roligare och godare. Kan lova att middagsgästerna kommer bli imponerade utav denna tuffa skapelse gjord av potatis. 

Finns hos Coolstuff.se

/rolig-julklapp.jpg

Roligaste familjespelet som leder till gapskratt?

Ett spel kan man alldrig få för mycket utav ifall man inte kommer på något bra att ge bort i julklapp. Ett spel behövs alltid på parmiddagar och fester. En julklapp perfekt att ge bort till vänner och familj. Därför blir mitt julklappstips Lip Twister. Roligt familjespel som kommer ge många roliga kvällar av skratt.

Finns hos Spelexperten.se

/lip-twister-mouthguard-challenge-6.jpg

Väckarklocka med gryningssimulator

Känner du någon som avskyr tradionella väckarklockor? Här kommer den snälla väckarklockan som väcker dig lite mer bekvämt via en gryningssimulator där ljuset sakta tänds upp. Du vaknar även upp till fågelkvitter eller andra naturljud. En perfekt julklapp till den morgontrötte. 

Denna coola väckarklocka finns hos Coolstuff.se

Roliga muggar

Detta är dom tyska känslomuggarna som skojjar till det på frukostbordet. Du hittar tre olika humör. Ge bort den mugg i julklapp som passar bra till den som du dricker ditt frukostkaffe med. Dessa roliga motiv finns också att hitta på skålar.

Finns hos Coolstuff.se

/julklapp-rolig-mugg.jpg

Rolig flaskhållare med kedja

Ett bra julklappstips till både mamma och pappa eller till den inredningsintresserade. Nu kan man servera vinet på ett roligare vis. En rolig julklapp tycker vi och vill därför placera upp den på topplistan för 2023. Perfekt gåva att ge bort till den som även har allt.

Hitta den hos Coolstuff.se

Varma gosedjur - perfekt julklapp till barnen!

Alla barn älskar söta små gosedjur. Dessa små nallar kan man även värma upp i mikron, något som blir väldigt mysigt under vinterns kalla nätter. Värm denna lilla nalle i 1,5 min och du har en varm nalle i 2 timmar.

Finns hos Bluebox.se

/nalle-i-mikro.jpg

Keyfinder - Julklappen till den med kort minne

Alla känner vi någon som inte lägger nycklarna på samma ställe varje gång de kommer hem. Eller någon med väldigt kort minne som hela tiden springer runt och leter efter sina nycklar. Kanske detta skule vara en perfekt julklapp isåfall? Bara klicka på kontrollen och nyckeln är funnen! Dock finns ju risken att kontrollen också försvinner.

Finns hos Smartasaker.se

Batman morgonrock

Perfekt julklapp till pojvän eller till pappa. Perfekt att ge bort till den som älskar superhjältar. Eller om du själv vill ha en hemma. Annars är det en väldigt rolig julklapp som kan skapa lite skratt. Och kan komma till användning under vinterns kalla mornar.

Morgonrocken hittar du hos Roligaprylar.se

 /julklapp-morgonrock.jpg

 

Magiskt vinställ

En bra julklapp till vinälskaren som behöver någon plats till sin favorit vinflaska. Detta roliga och magiska vinställ har den perfekta vinkeln för att hålla tyngdlagen på plats. Detta vinställ är tillverkat i trä med en läder look.

Finns hos Coolstuff.se

 /roligt-vinstall.jpg

Toalett basketkorg

Att gå på toaletten kanske inte är direkt kul. Men släng upp en basketkorg med 3 st bollar till. Då kan jag lova att visiten blir desto roligare. Självklart kan du spela basket i alla hemmets rum. Detta kan vara en bra gåva att ge till en sportintresserad kille eller tjej.

Till basketkorgen

 /liten-basketkorg.jpg

Nyhetsbrev

Facebook

blogglista.se