Skapa den trendigaste julstämningen hemma

När sommaren officiellt är över och det är dags att förbereda inför högtidernas högtid; julen. En stor del av det som gör julen så speciell är alla dekorationer. Somliga dekorationer är tidlösa klassiker som har en given plats i varje hem. Andra dekorationer kommer och går, för att följa de olika inredningstrenderna överlag.

Dela upp och pynta hemmet i etapper

För att skapa en riktigt härlig julstämning hemma och få den att vara så länge som möjligt kan du dela upp och pynta i etapper. Exempelvis kan du följa advent för att dela upp förberedelserna. På så vis slipper du känna dig överväldigad och ta allting på en gång. Börja med textilier och gardiner, när du byter gardiner faller det sig ofta naturligt att passa på att städa lite extra noga.

Många gånger behöver du nämligen flytta på möbler för att komma åt dina fönster. Bara genom att byta ut gardiner, filtar, mattor och soffkuddar, har du redan fått till en mer julig stämning hemma.

I takt med att veckorna går kan du plocka fram övriga dekorationer, bit för bit eller rum för rum. Det är allt från adventsljusstakar och stjärnor till ljus och ännu mer pynt. När julveckan sedan kommer kan du njuta av ett juligt hem.

2023 års juliga trender

En del av juldekorationerna är tidlösa, en del dekorationer är släktklenoder som gått från generation till generation. Däremot kan färger, former och utföranden ändras från år till år. För 2023 års jul ser vi mer färger och former. Gärna kombinerat med gammalt och nytt. Du kan kolla in här för mer trendtips.

Den största trenden just nu är dock skimmer. Ju mer det skimrar desto bättre. Tänk mässing eller krom, blanda in inslag från naturen och du är på helt rätt spår för en trendsäker jul.

Dekorera med stilleben

Om du föredrar lite enklare dekorationer som inte nödvändigtvis fyller hela hemmet, kan du välja att fokusera på stilleben. Skapa små stämningsfulla dekorationer att placera i ditt hem. En byrå kan vara en perfekt plats att bygga upp en liten julstad med små hus och snö gjord av bomull. Varför inte baka pepparkakshus och skapa en ätbar version av ditt hus?

Nytt och nött även till jul

Vi är mer och mer medvetna om vårt klimatavtryck och det kan vara en fördel när du dekorerar till jul. Alla saker retro är mer och mer populärt, men istället för att köpa nya saker i retrostil, kan du plocka fram pyntet från när du själv var liten.

6 Nov 2023

/till-kampanjen.png

Fjärrutlösare till mobilen 😍

En trådlös fjärrkontroll som gör det enklare att ta bilder med din smartphone. Kompatibel med både iOS och Android, ansluter den via Bluetooth och har en räckvidd på upp till 10 meter.

39 kr hos Coolstuff.se

/fjarrutlosare-till-mobilen.jpg

Smart vitlökspress

Äntligen har det kommit en genomtänkt och smart vitlökspress som underlättar för oss kockar i köket! Du slipper nu skala vitlöken, bara lägg i och presse ut. Efter detta har du ett smart verktyg på vitlökspressen som gör rengöringen till ett nöje! Detta är en utav mina favoriter bland de julklappar för 2023.

Finns hos Smartasaker.se

/vitlokspress-julklapp.jpg

Den smarta popcornskålen

Vem gillar inte popcorn? Därför sätter vi denna som årets julklapp 2019! Blir precis som kastrullpopcorn, fast i micron. Perfekt att köpa och sedan bestämma vem som ska få den. Spelar ingen roll ifall du ger den till din flickvän mamma eller pappa.

Kolla in den smarta Popcornskålen!

/popcornskalen.jpg

Potato Twister

Rolig julklapp till mamma eller pappa. Gör midagen lite roligare och godare. Kan lova att middagsgästerna kommer bli imponerade utav denna tuffa skapelse gjord av potatis. 

Finns hos Coolstuff.se

/rolig-julklapp.jpg

Roligaste familjespelet som leder till gapskratt?

Ett spel kan man alldrig få för mycket utav ifall man inte kommer på något bra att ge bort i julklapp. Ett spel behövs alltid på parmiddagar och fester. En julklapp perfekt att ge bort till vänner och familj. Därför blir mitt julklappstips Lip Twister. Roligt familjespel som kommer ge många roliga kvällar av skratt.

Finns hos Spelexperten.se

/lip-twister-mouthguard-challenge-6.jpg

Väckarklocka med gryningssimulator

Känner du någon som avskyr tradionella väckarklockor? Här kommer den snälla väckarklockan som väcker dig lite mer bekvämt via en gryningssimulator där ljuset sakta tänds upp. Du vaknar även upp till fågelkvitter eller andra naturljud. En perfekt julklapp till den morgontrötte. 

Denna coola väckarklocka finns hos Coolstuff.se

Roliga muggar

Detta är dom tyska känslomuggarna som skojjar till det på frukostbordet. Du hittar tre olika humör. Ge bort den mugg i julklapp som passar bra till den som du dricker ditt frukostkaffe med. Dessa roliga motiv finns också att hitta på skålar.

Finns hos Coolstuff.se

/julklapp-rolig-mugg.jpg

Rolig flaskhållare med kedja

Ett bra julklappstips till både mamma och pappa eller till den inredningsintresserade. Nu kan man servera vinet på ett roligare vis. En rolig julklapp tycker vi och vill därför placera upp den på topplistan för 2023. Perfekt gåva att ge bort till den som även har allt.

Hitta den hos Coolstuff.se

Varma gosedjur - perfekt julklapp till barnen!

Alla barn älskar söta små gosedjur. Dessa små nallar kan man även värma upp i mikron, något som blir väldigt mysigt under vinterns kalla nätter. Värm denna lilla nalle i 1,5 min och du har en varm nalle i 2 timmar.

Finns hos Bluebox.se

/nalle-i-mikro.jpg

Keyfinder - Julklappen till den med kort minne

Alla känner vi någon som inte lägger nycklarna på samma ställe varje gång de kommer hem. Eller någon med väldigt kort minne som hela tiden springer runt och leter efter sina nycklar. Kanske detta skule vara en perfekt julklapp isåfall? Bara klicka på kontrollen och nyckeln är funnen! Dock finns ju risken att kontrollen också försvinner.

Finns hos Smartasaker.se

Batman morgonrock

Perfekt julklapp till pojvän eller till pappa. Perfekt att ge bort till den som älskar superhjältar. Eller om du själv vill ha en hemma. Annars är det en väldigt rolig julklapp som kan skapa lite skratt. Och kan komma till användning under vinterns kalla mornar.

Morgonrocken hittar du hos Roligaprylar.se

 /julklapp-morgonrock.jpg

 

Magiskt vinställ

En bra julklapp till vinälskaren som behöver någon plats till sin favorit vinflaska. Detta roliga och magiska vinställ har den perfekta vinkeln för att hålla tyngdlagen på plats. Detta vinställ är tillverkat i trä med en läder look.

Finns hos Coolstuff.se

 /roligt-vinstall.jpg

Toalett basketkorg

Att gå på toaletten kanske inte är direkt kul. Men släng upp en basketkorg med 3 st bollar till. Då kan jag lova att visiten blir desto roligare. Självklart kan du spela basket i alla hemmets rum. Detta kan vara en bra gåva att ge till en sportintresserad kille eller tjej.

Till basketkorgen

 /liten-basketkorg.jpg

Nyhetsbrev

Facebook

blogglista.se