Så hittar du riktigt billiga julklappar

En billig julklapp behöver inte vara sämre än en dyrare. Det är ju tanken som räknas, eller hur? Många gånger kan väl en billig julklapp till och med vara mer lyckad än en lite dyrare. Det krävs ju mer uppfinningsrikedom för att hitta riktigt billiga julklappar och förmodligen är man också mer noggrann med vad man väljer. Med det sagt, hur hittar man julklappar som bara gör mindre hål i plånboken?

Det är ganska enkelt egentligen. Lösningen är en kombination av smart planering och köp på internet. Planeringsbiten handlar om att du ska hålla utkik efter fina och billiga saker mer eller mindre året om istället för att börja tokhandla tre dagar före julafton. Den andra biten är självklar - du har ett ofantligt utbud av potentiella julklappar att hitta på nätet, och du kan i de allra flesta fall komma undan med en prislapp som vida understiger den du får betala om du handlar i en butik på stan.

Med det sagt kan det vara en idé att nämna något om kategorier av julklappar som tenderar att vara billigare än andra. En parfym är till exempel inte billig även om du köper den på nätet. Inredningsdetaljer, matlagningsverktyg, godis, enklare smycken, böcker, pysselprylar, enkla sällskapsspel, roliga och eller läskiga prylar, ramar, prydnadssaker och hygienprodukter är exempel på julklappar som inte behöver kosta mer än en femtiolapp eller så.

Men, vad ska den som helst inte handlar på nätet göra? Det är klart att det inte är ett måste att köpa julklappar på nätet. Det går lika bra att köpa fina klappar på stan. Samtidigt blir det svårare att hitta rätt och framför allt tar det längre tid. Vill du inte handla på nätet själv kanske du kan gå ihop med någon annan om att göra inköpen?

6 apr 2016